|
sureyyatamer
Ziyaretçi
|
 |
« : Şubat 07, 2009, 03:02:18 ÖÖ » |
|
ARKADAŞLIK - DOSTLUK Adam oğluna sürekli arkadaşlık ve dostluğun kıymetini bilmesini öğütler dururmuş. Oğlu bir gün, -Anlamıyorum baba, daha kestirmeden anlatamazmısın? demiş. Elinden tutup, hayvan pazarına götürmüş oğlanı. Bir koyun alıp kesmiş, çuvala koymuş eti. Vermiş sırtına ve sormuş: -Benim arkadaşlarım kimler, oğlum? demiş. -Ali, Veli ve Selami amcalar, demiş oğlan. -Götür bunu, "babam adam kesti, çuvala koydu, saklayacakmışsınız" de. Çalmış Ali amcasının kapısını çocuk ve tekrarlamış Babasının sözlerini. -Nee !.. adam mı kesti baban? Bulaştırmasın beni, kirli işlerine, demiş. Veli amca da aynı cevabı verince, üzülmüş oğlan, babasının arkadaşlarındaki seviyeye. Son olarak Selami amcaya gitmiş, -"babam adam kesti, çuvala koydu" saklamanı söyledi, demiş. Çuvalı alıp içeri, bir tokat atmış oğlana ve -yapmaz baban öyle şeyi, defol git,demiş selami amcası. Koşarak gelen oğlan, -senin tek arkadaşın Selami Amca, Babacığım demiş. -Daha değil oğlum, acele etme, yarın git, bir tokat at bakalım Selami Amcana, demiş babası. Yapmış babasının dediğini, aldığı cevap: -Söyle babana, biz bir tokada çıkarmayız çuvalı açığa, demiş Selami Amca.
|